Portvin

Måske minder Portvin dig mest om bedsteforældre, små støvede glas og en halvsmeltet islagkage? I så fald tager du helt fejl! Portvin er nemlig meget mere end det. Et gammelt ordsprog lyder at; ”alt vin drømmer om at være portvin, hvis bare den kunne…” Og det er faktisk ikke uden grund, for portvin er virkelig en spændende vintype og en smagsoplevelse udover det sædvanlige.

Derfor har Restauratør Lars Pinholt og Restaurantchef / sommelier Jørn Valdemar lavet et unikt udvalgt af deres yndlings portvine, som I kan nyde i vores vinkælder. 

Otima 10 års tawny Warre´s Douro DKK 398,-

Guldvinder fra portvinspioneren Warre's. Flot bouquet af moden frugt med en dejlig delikat og blød smag med nuancer af nødder, mandariner og abrikoser

2006 Otima Colheita Warre´s Douro DKK 550,-

Colheita-typen er en lagret Tawny fra et specifikt år, og afspejler således en specifik høst, i modsætning til f.eks. 10 og 20 års port, der så at sige angiver portvinens gennemsnitsalder.Otima Colheita 2006 har en dyb ravfarve med brunlige nuancer. Duften leder tankerne hen på dadler, appelsinskal og ristede, orientalske krydderier. I smagen er den kraftfuld og cremet, med påmindelser om figner, rosiner og vanille. Eftersmagen er lang, rank og forfriskende.

1995 Otima Warre´s, Douro DKK 950,-

Denne smukke årgang 1995 har fået høje ratings hos både Wine Enthuasiast, James Suckling og Parkers Wine Advocate. Otima Colheita 1995 har en smuk ravfarvet fremtoning. I duften er den let krydret med nøddeagtig, med aromaer af mørk chokolade. I smagen er den cremet, rund og med påmindelser om figner, rosiner og vanille.

2007 Warre´s Late Bottled Vintage Warre´s, Douro DKK 735,-

Warre’s Late Bottle Vintage er usammenligneligt den LBV, der gennem tiderne har opnået flest guldmedaljer ved diverse blindsmagninger. Bare over de sidste 10 år har den vundet 10 guldmedaljer, en række trofæer og 20 sølvmedaljer. Ingen andre LBV kommer blot i nærheden af denne bedrift, hvorfor den også kaldes for ”Verdens Bedste LBV”. Denne anmelderroste årgang 2007 er bestemt ingen undtagelse.Warre’s Late Bottle Vintage 2007 har en fantastisk bouquet med et strejf af violer, eukalyptus og mørkerøde frugter og en elegant smag med fine bløde tanniner, krydrede nuancer og en lang, elegant finish.

1994 Dow´s Vintage port Dows, Douro DKK 2.879,-

Denne massive årgang 1994 er uden tvivl det fineste portvinseksemplar fra Dow. Denne uigennemsigtige lilla portvin er ikke flamboyant som andre portvine, men super-koncentreret og flerfacetteret med masser af frugt og lidt tanniner i den flotte finish. En smule tør, og et majestætisk, klassisk udtryk for denne årgang 1994. Denne portvin har fået flotte anmelderroser og som vil ældes smukt i tre årtier eller længere. Dow’s Vintage Port kan nydes helt frem til 2030.

1980 Warre´s Vintage Warre´s, Douro DKK 3.069,-

To eller tre gange hvert tiende år, når vinen er af en enestående kvalitet, deklarerer Warre’s "Vintage-år". Vinen kommer fra de allerbedste Quintas i Alto Douro, hvorfra de er udvalgt gennem århundreder. legant karakteristisk blomsteragtig bouquet med enorm struktur og kompleksitet, der giver en balanceret frugtrig smag af modne bær. Mange års lagring på flaske vil give vinen yderligere struktur og kompleksitet.

2007 Quinta do Noval Vintage port Quinta do Noval, Douro DKK 3.529,-

Årgang 2007 er blandt de allerbedste årgange i dette århundrede. Ekstremt elegant med dejlig balance, store fløjlsagtige tanniner og tæt frugtsmag. Har en ekstremt lang, dyb finish. Noget enhver portvins elsker bør smage.